Bertas Café & Fjällpub
Bertha Mattsson föds på självaste våffeldagen 25 mars 1916 på Hede och gifter sig med sonen i Hans-ols, Maurits Sundt. Deras fäbod Nysätern vid Sonfjällets fot fylls med fjällkor varje midsommar.
Men så en dag 1960 bryts bredare väg genom Hede och gården Hans-ols måst riva sitt gamla hus som flyttades och sedermera blir det anrika våffelcaféet på Nysätern. Så bytte så Bertha sina fjällkor mot den godaste våffelsmet och resten är historia som vi stolta fortsätter rista in här på fjällkanten.
MENY
Våra våfflor
Klassisk Våffla
grädde, sylt-hjortron/jordgubb/blåbär
Räkvåffla
räkor, creme fraiche, rödlök mm
Älgvåffla
rökt älgkött, creme fraiche, pepparrot, rödlök mm
Rödingvåffla
rökt röding, creme fraiche, rödlök mm
Tunnbrödrulle
med älg- eller rödingfyllning
. . .
Gluten, laktos-& mjölkfria alternativ finns


MENY
Kockens Hembakta
Hjortronpaj
Go'bulle
Apelsinkladdkaka
Chokladboll
. . .
Köp gärna med hem
MENY
Bertas Café & Fjällpub
MENY
Våra våfflor
Klassisk Våffla
grädde, sylt-hjortron/jordgubb/blåbär
Västerbottenostvåffla
västerbottenost, creme fraiche, hjortronsylt
Berta's äppelvåffla
äppelkompott, vaniljkräm
Nutellavåffla
nutellakräm, banan & bär (ej mjölk och laktosfri)
Räkvåffla
räkor, creme fraiche, rödlök mm
Älgvåffla
rökt älgkött, creme fraiche, pepparrot, rödlök mm
Rödingvåffla
rökt röding, creme fraiche, rödlök mm
. . .
Gluten, laktos-& mjölkfria alternativ finns
