Bertas Café

Öppet 3 juli - 4 aug

Alla dagar 11:00-17:00

Bertas Fäbodcafé

Bertha Mattsson föds på självaste våffeldagen 25 mars 1916 på Hede och gifter sig med sonen i Hans-ols, Maurits Sundt. Deras fäbod Nysätern vid Sonfjällets fot fylls med fjällkor varje midsommar.

Men så en dag 1960 bryts bredare väg genom Hede och gården Hans-ols måst riva sitt gamla hus som flyttades och sedermera blir det anrika våffelcaféet på Nysätern. Så bytte så Bertha sina fjällkor mot den godaste våffelsmet och resten är historia som vi stolta fortsätter rista in här på fjällkanten.

MENY

Våra våfflor

Klassisk Våffla
grädde, sylt-hjortron/jordgubb/blåbär

Älgvåffla
rökt älgkött, creme fraiche, pepparrot, rödlök mm

. . .
Gluten, laktos-& mjölkfria alternativ finns

Bertas Café
Våffla

MENY

Kockens Hembakta

Hjortronpaj

Go'bulle

. . .
Köp gärna med hem

MENY

Bertas Café & Fjällpub

MENY

Våra våfflor

Klassisk Våffla
grädde, sylt-hjortron/jordgubb/blåbär

Älgvåffla
rökt älgkött, creme fraiche, pepparrot, rödlök mm

 

Hjortronpaj

Go'bulle mm

 

. . .
Gluten, laktos-& mjölkfria alternativ finns

Bertas Café & Fjällpub

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.