Bertas Fäbodcafé
Bertha Mattsson föds på självaste våffeldagen 25 mars 1916 på Hede och gifter sig med sonen i Hans-ols, Maurits Sundt. Deras fäbod Nysätern vid Sonfjällets fot fylls med fjällkor varje midsommar.
Men så en dag 1960 bryts bredare väg genom Hede och gården Hans-ols måst riva sitt gamla hus som flyttades och sedermera blir det anrika våffelcaféet på Nysätern. Så bytte så Bertha sina fjällkor mot den godaste våffelsmet och resten är historia som vi stolta fortsätter rista in här på fjällkanten.
MENY
Våra våfflor
Klassisk Våffla
grädde, sylt-hjortron/jordgubb/blåbär
Älgvåffla
rökt älgkött, creme fraiche, pepparrot, rödlök mm
Räkvåffla
räkor, creme fraiche, citron, rödlök mm
. . .
Gluten, laktos-& mjölkfria alternativ finns


MENY
Kockens Hembakta
Semla
Hjortronpaj
Morotskaka
Chokladboll
Go'bulle
. . .
Köp gärna med hem
MENY
Bertas Café & Fjällpub
MENY
Våra våfflor
Klassisk Våffla
grädde, sylt-hjortron/jordgubb/blåbär
Älgvåffla
rökt älgkött, creme fraiche, pepparrot, rödlök mm
Räkvåffla
räkor, creme fraiche, citron, rödlök mm
Semla
Morotskaka
Chokladboll
Hjortronpaj
Go'bulle
. . .
Gluten, laktos-& mjölkfria alternativ finns
